Ruimte thuis, rust op het werk

Ruimte thuis, rust op het werk

Ruimte thuis, rust op het werk

Tijdens het spitsuur van het leven voelen veel werknemers zich opgejaagd. Naast het werk is er nog zoveel meer te doen. De huishouding, zorg voor de kinderen, mantelzorg, trainingen om bij te blijven of om je verder te ontwikkelen, sporten, vrienden etc.

Met al de bezigheden kan de druk oplopen, zodanig dat de werknemer erop het werk soms niet echt bij is. Dat geeft daar problemen, die hij dan weer mee naar huis neemt, waar al die andere zaken nog liggen te wachten.

Deze workshop wil die negatieve spiraal doorbreken en geeft de deelnemer handvatten om het thuis op rolletjes te laten lopen. Tips en adviezen om structuur en routine in de huishouding aan te brengen. Dat geeft rust en ruimte, in het huis, in het hoofd en ook op het werk.

Doel

Inzicht krijgen in de oorzaak van de huishoudelijke spanningen en daar een passende aanpak voor vinden.

Inhoud

Wat niet lekker loopt, verschilt per persoon. Denk aan zaken als: spullen niet kunnen vinden, aanmaningen omdat rekeningen nog niet betaald zijn, niet op tijd op het kinderdagverblijf om je kind op te halen, alweer een pizza op tafel. Wie krijgt waar stress van? Na een korte introductie gaan de deelnemers aan de slag met hun grootste zorgpunten. Ze gaan op een interactieve manier oplossingen zoeken die ze meteen kunnen toepassen.

De korte introductie omvat:

  • Tips hoe je de taken (en taakverdeling) efficiënter kunt maken
  • Tips over hoe op te ruimen, structuur aan te brengen in al je spullen
  • Gemak van handige (week)planningen
  • Invloed van overtuigingen bij het denken over en uitvoeren van huishoudelijke klussen

Resultaat

Rust en ruimte in je huis kunnen creëren en daarmee ook in je hoofd, en op je werk.

Kosten

Voor deze workshop van 4 uur geldt een vast basistarief van € 550,- excl. btw voor een groep van ca. 4 tot 6 personen. I.v.m. persoonlijke aandacht tijdens de workshop is een groep van 6 het maximum.

Workshop docent: 

Gerelateerde items (op tag)

Aanmelden telefonisch spreekuur voor professionals

Bent u een HR-professional, Arbodienstverlener of coach? Dan kunt u zich hier aanmelden voor uw vragen over Stress-Alert-System en voor advies en overleg op het gebied van stresspreventie.

Wanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?


Wanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?
Bedrijfsnaam*

Wat is de bedrijfsnaam?
Uw naam*

Wat is uw naam?
Emailadres*

Wat is uw Emailadres?
Uw telefoonnummer*

Wat is uw telefoonnummer?
Schrijf hier alvast uw vraag op

Ongeldige invoer


Ongeldige invoer