Merijn de Bruin, Bureau Optimaal Presteren

Merijn de Bruin, Bureau Optimaal Presteren

"Stress is een spanningsreactie die optreedt als je een verschil waarneemt tussen eisen en capaciteiten. Stress kan prestatiebevorderend werken, maar in veel gevallen heeft het een negatieve uitwerking op iemands prestatieniveau.

Bovendien heeft aanhoudende stress negatieve gevolgen voor de gezondheid."

www.bureauoptimaalpresteren.nl

Evidence based aanpak

Deze trainingen kennen een evidence based aanpak. In de basis bestaande uit gevalideerd onderzoek naar persoonlijkheidsaspecten en mentale vaardigheidsontwikkeling, veelal aangevuld met EMDR (bij belemmeringen ten gevolge van psychotrauma, rouw, agressieregulatie, faalangst en overige angst- en spanningsklachten) en eventueel neurofeedback (hersentraining, stabiliteit en bij specifieke klachten als ADD/ADHD, autisme, dyslexie).

De meest effectieve manier om stress te verminderen en tevens duurzame inzetbaarheid, optimaal presteren en mentale gezondheid te bevorderen is een combinatie van bovengenoemde psychologische methoden en technieken.

Via mentale training leer je o.a. vaardigheden om je concentratie, zelfvertrouwen en spanningscontrole te bevorderen en beter om te gaan met tegenslagen.

Via neurofeedback wordt de werking van de hersenen verbeterd doordat o.a. stressgolven worden verminderd en hersenactiviteit gerelateerd aan concentratie, creativiteit en constructief denken worden versterkt.

Merijn de Bruin is Arbeids- & Organisatie- en Loopbaanpsycholoog en geaccrediteerd Sport- & Prestatiepsycholoog. Daarnaast is hij neurofeedbacktrainer en EMDR-practitioner. Hij geeft mentale trainingsprogramma's om meer focus en resultaat te bereiken met minder (in)spanning. Verder is hij als docent verbonden aan de Wageningen Universiteit en aan de Academie voor Sportstudies.

Merijn heeft ruim 15 jaar ervaring als adviseur in het bedrijfsleven en gewerkt op het gebied van arbeid en mentale gezondheid, duurzaam optimaal presteren en inzetbaarheid en loopbaanontwikkeling. Hij is gespecialiseerd in duurzaam optimaal presteren; langdurige prestatieverbetering en bevordering van mentale gezondheid voor medewerkers, managers en professionals.

Aangeboden workshops:

Gerelateerde items (op tag)

Aanmelden telefonisch spreekuur voor professionals

Bent u een HR-professional, Arbodienstverlener of coach? Dan kunt u zich hier aanmelden voor uw vragen over Stress-Alert-System en voor advies en overleg op het gebied van stresspreventie.

Wanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?Wanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?

Bedrijfsnaam*

Wat is de bedrijfsnaam?
Uw naam*

Wat is uw naam?
Emailadres*

Wat is uw Emailadres?
Uw telefoonnummer*

Wat is uw telefoonnummer?
Schrijf hier alvast uw vraag op

Ongeldige invoer