Stress. Weg met hart- en hart- en vaatklachten

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Stress. Weg met hart- en hart- en vaatklachten

Stress lijkt nog steeds onvoldoende begrepen te worden. We weten dat stress slecht is voor je en dat het ziekmakend kan zijn. Maar waarom stress nou zo slecht is en wat het nou precies met je lijf doet, dat weet bijna niemand.

Meer bewustwording over oorzaak en gevolg van stress is een eerste stap op weg naar preventie. En daarom is het zo belangrijk dat er meer kennis wordt overgedragen.

Wat echt niet meer kan:

- stress herkennen aan de klacht;
- stress aanpakken door klachtbestrijding

Ook al blijft klachtbestrijding en het oplossen van fysieke schade van stress de komende tijd zeker nog van groot belang, beter is het om te weten hoe je fysieke schade kunt voorkomen en hoe je jouw lichaam optimaal kunt beschermen tegen schade door stress.

Wat we moeten doen:

- stress leren herkennen aan de emotie;
- leren om eerder verstandige keuzes maken

Zolang er niet voldoende kennis wordt overgedragen over het ontstaan van stress en mensen niet weten dat hun gevoelsleven de conditie van hun bloedvaten en immuunsysteem beïnvloedt, zal stress schade blijven aanrichten.

Dat de gevolgen van stress nog veel verder reiken dan alleen persoonlijke schade, is duidelijk. Verzuim- en zorgkosten vormen jaarlijks een kostenpost die tot in de miljarden oploopt(!). Stress heeft daarmee een sterk ontwrichtend effect op onze samenleving.

Kennisoverdracht is niet meer een kwestie van willen, maar van moeten.

In samenwerking met Rob van der Ven (HeartHealth) verzorgt Stress Alert System op vrijdag 29 juni en vrijdag 6 juli 2018 de Summerclass: “Weg met stress en hart- en vaatklachten”.

Deze Summerclass is ontwikkeld voor professionals die hun kennis over stress en preventie verder willen uitdiepen en open staan voor een nieuwe totaalaanpak.

Wil je je aanmelden? Dat kan door een email te sturen naar: info@stressalertsystem.nl.

Heeft u vragen over de Summerclass of wilt u meer weten over Stress Alert System®? Neem dan contact op met Kim Hoogland, of meld u aan voor het telefonisch spreekuur voor professionals.

Aanmelden telefonisch spreekuur voor professionals

Bent u een HR-professional, Arbodienstverlener of coach? Dan kunt u zich hier aanmelden voor uw vragen over Stress-Alert-System en voor advies en overleg op het gebied van stresspreventie.

Wanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?Wanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?

Bedrijfsnaam*

Wat is de bedrijfsnaam?
Uw naam*

Wat is uw naam?
Emailadres*

Wat is uw Emailadres?
Uw telefoonnummer*

Wat is uw telefoonnummer?
Schrijf hier alvast uw vraag op

Ongeldige invoer