Preventie: maak van de uitzondering geen regel

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Preventie: maak van de uitzondering geen regel

Curatie begrijpen we allemaal. Als je ergens pijn of last van hebt, dan ga je naar een dokter of je bezoekt een coach of psycholoog. Maar wat doe je als je nergens pijn of last van hebt en je wilt ook nergens pijn of last van krijgen?

Het antwoord op deze belangrijke vraag wordt veelal vanuit BRAVO gegeven. Maar is BRAVO wel toereikend als je weet dat stress in toenemende mate oorzaak is voor hoge verzuimcijfers?

Laten we op deze vraag eens gaan schieten.

BRAVO staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Er wordt ingezet op het aanmoedigen van gezonde gewoontes (bewegen, voeding, ontspanning) en het ontmoedigen van ongezonde gewoontes (alcohol, roken, etc.)
In de praktijk zie je dit terugkomen in een ruim aanbod aan bootcamps, yogaklassen en anti-rook campagnes.

Niks mis mee, zou je zo op het eerste gezicht zeggen.

Een nadere blik op BRAVO leert echter dat BRAVO vanuit curatieve invalshoek is ontwikkeld. Hiermee bedoel ik dat artsen, doctoren, psychologen, psychiaters - al dan niet werkzaam in de verslavingsbranche -, zich als eerste hebben gebogen over het vraagstuk preventie. Ik zie hier een mogelijke oorzaak voor het feit dat verzuimcijfers ondanks BRAVO blijven toenemen...

Nieuwgierig geworden naar de hele blog over oude en nieuwe preventiemodellen? Neem gewoon contact met ons op en vraag de blog aan of meld u aan voor ons telefonisch spreekuur voor professionals

Wij helpen u graag verder op weg.

SAS spreekuur aanmeld formulier fWanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?
Wat is de bedrijfsnaam?
Wat is uw Emailadres?
Wat is uw naam?
Wat is uw telefoonnummer?
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer