Verzuim. Ook bij lage verzuimcijfers bent u kwetsbaar

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Verzuim. Ook bij lage verzuimcijfers bent u kwetsbaar

Iedere werkgever krijgt vroeg of laat te maken met verzuim. Afhankelijk van de omvang van de organisatie heeft het verzuim niet zoveel of juist heel veel impact. In het algemeen geldt dat kleine tot zeer kleine organisaties (<10 medewerkers) kwetsbaarder zijn als het gaat om verzuim, dan middelgrote tot grote organisaties. Maar ook grote organisaties zijn kwetsbaar, wanneer het verzuim zich voornamelijk binnen één afdeling of team voor doet.

Voor grote organisaties is verzuim veelal een ingecalculeerde kostenpost die wel ongemak oplevert, maar de organisatie niet in ernstige mate uit balans doet raken. Bij (zeer) kleine organisaties betekent verzuim vooral verlies van specialistische kennis of het langere tijd moeten missen van een belangrijke schakel in teamverband.

Grote organisaties dienen zich evenwel te realiseren dat hoe meer verzuim er op een afdeling is, hoe kwetsbaarder de organisatie wordt:

  • een verzuimpercentage van 2,5% betekent dat er bij een organisatie van 250 medewerkers er 6 ziek thuis zitten. Stel dat er van deze 6 mensen er 2 zijn die op dezelfde afdeling van 10 medewerkers werken, dan bedraagt het verzuimpercentage voor die afdeling niet 2,5%, maar 20%.

Nieuwgierig geworden naar de gehele blog? Neem gerust contact met ons op en vraag de blog aan of meld u aan voor ons telefonisch spreekuur voor professionals

Wij helpen u graag verder op weg.

SAS spreekuur aanmeld formulier fWanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?
Wat is de bedrijfsnaam?
Wat is uw Emailadres?
Wat is uw naam?
Wat is uw telefoonnummer?
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer