Het leven is (g)een feestje

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Het leven is (g)een feestje

Wanneer heb jij voor het laatst serieus nagedacht over hoe het met jou gaat? Tien tegen één dat wanneer jou de vraag: “hoe gaat het met je?” wordt gesteld, jouw antwoord iets is als “ja, gaat goed”. Maar is dat dan ook echt zo?

Natuurlijk ligt het eraan wie de vraag aan je stelt, want het achterste van je tong laat je niet gauw zien aan oppervlakkige kennissen. En ook aan je werkgever zal je niet snel vertellen dat je ruzie hebt met je man of vrouw, rekeningen zich opstapelen en de zorg voor je kinderen je soms best zwaar valt.

Hoe het echt met je gaat, dat hou je meestal voor je. Slechts een handvol vrienden weten misschien dat je weleens beter in je vel hebt gezeten en eerlijk gezegd ben je zelf ook te druk om lang stil te staan bij je dagelijkse zorgen. Het enige moment waarop we nog tijd lijken te hebben voor bezinning, is als we op een bruiloft of begrafenis zijn.

Dan zie je familie en vrienden terug die je al lang niet meer hebt gezien of gesproken. “Goh”, wordt er dan gemijmerd, “wat gaat de tijd toch snel”. 

Kinderen worden groot en wij worden oud. Het leven schiet aan je voorbij. Schoteltjes moeten in de lucht worden gehouden: werk, gezin, zorg en een druk sociaal leven.

In het gesprek met mensen blijkt vaak dat de eigen behoeften naar de achtergrond verdwijnen en dat het belang van anderen naar voren worden geschoven. Niet zo gek, want wij mensen zijn sociale wezens. We willen graag aardig gevonden worden door anderen en bij de groep blijven horen. En daarom zijn we slecht in “nee” zeggen en grenzen aangeven.

Zo lopen we het risico onszelf voorbij te lopen. Een gevoel van ontevredenheid kan zomaar ineens ontstaan. Je hebt dan te vaak gedaan wat een ander wil en te weinig gedaan wat je zelf wilt.

Tja..., en dan komt de vraag naar boven: “wat wil jij dan?”.

Helaas blijkt maar al te vaak dat mensen geen idee meer hebben van wat ze willen bereiken in het leven...

Nieuwgierig geworden naar de hele blog? Neem gewoon eens contact met ons op en vraag de blog aan of meld u aan voor ons telefonisch spreekuur voor professionals

Wij helpen u graag verder op weg.

SAS spreekuur aanmeld formulier fWanneer wilt u deelnemen aan het spreekuur?
Wat is de bedrijfsnaam?
Wat is uw Emailadres?
Wat is uw naam?
Wat is uw telefoonnummer?
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer